Over Het Bonne­fanten­museum Fonds

Het Bonnefanten­museum en het Elisabeth Strouven Fonds

Het Bonnefanten­museum Fonds is een unieke en voorbeeldstellende samenwerking, ongekend en nog relatief nieuw binnen de Nederlandse verhoudingen. Dankzij het Elisabeth Strouven Fonds zet het Bonnefantenmuseum de eerste stap in de realisatie van een eigen fonds als een onafhankelijke en duurzame bron van inkomsten. Door dit initiatief kan het museum zich blijven ontwikkelen als een kunst- en kunstenaarsmuseum met een onderscheidende koers, met als speerpunten de oriëntatie op de ‘verborgen canon’, de focus op talentontwikkeling en educatie, en de thuishavenfunctie voor een breed en divers publiek. U kunt daarin een betekenisvolle rol spelen en samen met ons de groei en bloei van het museum bevorderen. Het Bonnefanten­museum Fonds is geïnspireerd op het in de Amerikaanse museumwereld gangbare model van het endowment fund.

Het Elisabeth Strouven Fonds beheert en belegt het fonds namens het museum en beschikt over de ANBI status. Het bestuur van het museum bepaalt hoe Het Bonnefantenmuseum Fonds wordt aangewend voor projecten en activiteiten die binnen de doelstelling van het museum vallen.

bon_web1_1920

Meer over het Bonne­fanten­museum

Het Bonnefanten­museum in Maastricht is hét toonaangevende provinciale museum voor kunsten in Limburg. De collectie omvat oude kunst (o.a. middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst) en hedendaagse kunst.

www.bonnefanten.nl

Meer over het Elisabeth Strouven Fonds

Het Elisabeth Strouven Fonds verleent hulp en bijstand en draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken.

www.elisabethstrouvenfonds.nl
20160701-39-Tha-Altai-Files-foto-Peter-Cox_web