Doneer, schenk of laat na

Kunst is voor iedereen en van alle tijden en dat nemen wij graag met u mee de toekomst in. Met uw gift draagt u een steentje bij en helpt u het Bonnefantenmuseum op de gebieden waar extra impulsen het meeste nodig zijn.

Elke bijdrage - groot of klein - is ons lief. Schenken kan op diverse manieren, bijvoorbeeld in de vorm van een eenmalige gift, een periodieke donatie, een legaat of een schenking voor het leven. Ook met uw onderneming kunt u bijdragen aan tentoonstellingen, bijzondere aankopen, het behoud en beheer van de collecties, onderwijsprogramma’s en educatieve activiteiten in het museum.

vals-plat-paul-devens-35.jpg

Particulieren

Doneer direct

Met uw bijdrage maakt u educatieve projecten, restauraties en onderzoek, toonaangevende en tentoonstellingen of een bijzondere aankoop of zelfs de herinrichting van de oude kunst toonzalen mogelijk.

Eenmalige of periodieke schenking
U kunt een eenmalige of een periodieke schenking doen. Dit kan eenvoudig en direct via ‘doneer direct’. Via deze website kunt u veilig en snel uw schenking regelen. 

Persoonlijk maatwerk

Doneer direct

Bij grotere schenkingen of een nalatenschap zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ‘gewoon’ schenken, maar misschien heeft u liever eerst een gesprek. Ook anoniem schenken is een mogelijkheid. Daarnaast kunt u nalaten via een erfstelling of middels een legaat.

Schenking of anonieme schenking

U kunt er altijd voor kiezen om een groter bedrag ‘gewoon’ te schenken. Dit kan via het Doneer direct op deze website. Maar misschien heeft u liever eerst een gesprek. Neem dan gerust contact met ons op. Onze gegevens vindt u onderaan op deze pagina. Schenkt u liever anoniem? Dan kan dit natuurlijk ook. Zet dan in de omschrijving van uw overboeking het een anonieme schenking t.b.v. het Museumfonds betreft. Wij zijn u ongelooflijk dankbaar.

Nalaten

Nalaten aan Het Bonnefanten Museumfonds kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil of handgeschreven verklaring is helaas niet voldoende. Nalaten kan op twee manieren: via een erfstelling of een legaat.

Erfstelling
Bij een erfstelling neemt u het Bonnefanten Museumfonds op in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Het Museumfonds ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf hoe groot dat percentage is.

Legaat
Wilt u het Bonnefanten Museumfonds niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag u nalaat aan het fonds.

Graag nemen wij de tijd om de mogelijkheden persoonlijk met u te bespreken. Indien gewenst meteen met een notaris die hierbij kan ondersteunen. 

Bedrijven

Doneer direct

Draag met uw onderneming bij aan tentoonstellingen, bijzondere aankopen, het behoud en beheer van de collecties, onderwijsprogramma’s en educatieve activiteiten in het museum. Uw bedrijf kan zich verbinden aan spraakmakende projecten met een internationaal of juist lokaal karakter. Bedrijven kunnen op verschillende manieren het museum ondersteunen. Andersom kan het museum bedrijven adviseren bij de vorming en het beheer van een kunstcollectie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Donaties

Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan educatieve projecten, restauraties en onderzoek, verrassende tentoonstellingen of bijvoorbeeld een bijzondere aankoop voor de collectie. U kunt een eenmalige of periodieke schenking doen.

Eenmalige of periodieke schenking
Eenmalig schenken kan via deze website. Gaat u periodiek schenken dan sluiten wij graag een ‘Overeenkomst Periodieke Schenking' zodat een en ander administratief goed geregeld is. 
 

Het beste is een en ander te bespreken met elkaar. Wij komen graag langs en uiteraard bent u van harte welkom in ons museum.
 

Uw bijdrage houdt ons op topniveau.

Kunst ontwikkelt je.

Doneer direct