Steun het museum

Het Bonnefantenmuseum is voor veel kunstliefhebbers en kunstenaars een begrip. Met het Bonnefanten Museumfonds werken we aan een spaarpot voor later. Met actieve partners, mecenassen en vrienden zorgen we voor verbinding en maken we van het Bonnefanten een warme ontmoetingsplek voor iedereen met een hart voor kunst. Het spreekt voor zich dat we de gelden inzetten voor talentontwikkeling, educatie en het presenteren van kunst en kunstenaars die zich onder de publieke radar bewegen, maar een goed podium verdienen. 

building-illustration.jpg

Word partner

al vanaf €1.000 per jaar

Bedrijven als Berden Wonen, Capra Advocaten, Centrum Art Handling, De Hypotheker, Ennatuurlijk, Erco Lighting, Eschgro, Intergarde, Ria Joosten Catering, SPIE, Tenhove Advocatuur, Oostwegel Collection en Vebego hebben zich zowel materieel als inhoudelijk verbonden aan het Bonnefanten. Ze komen voor inspiratie, of zien hoe belangrijk het museum is voor het vestigingsklimaat en hun medewerkers. Een bezoek aan het museum geeft je immers een nieuwe blik op de wereld.

Partners genieten van privileges die variëren van een exclusieve openingen, privébezichtigingen tot speciale ontvangsten met gerenommeerde kunstenaars en museumdirecteuren, conservatoren, verdiepende lezingen, speciale voordrachten en meer.

Omdat we een ANBI zijn, is het periodiek steunen van ons museum ook nog eens fiscaal aantrekkelijk. Wij werken graag op maat. 

Word Vriend of Grote Vriend

al voor €50 per jaar
 

We zijn ongelooflijk trots op onze Vrienden. Ze zijn er door dik en dun. Als ambassadeur en als enthousiaste bezoeker.

Vrienden hebben voor €50 per jaar gratis toegang tot het museum, maar worden ook uitgenodigd voor bijzondere lezingen, activiteiten en de meeste openingen. Daarnaast hebben ze ook nog eens 10% korting in onze Museumshop!

Grote Vrienden steunen ons met €500 per jaar. Het spreekt voor zich dat zij als echt VIPs behandeld worden. Ze worden voor alle openingen genodigd, krijgen  tentoonstellingscatalogie gratis en kunnen op ons rekenen als ze een privé rondleiding willen of met een groep iets willen organiseren.  

Zo'n 65% van de Vriendenbijdrage wordt gereserveerd in het 'Fonds Vrienden' dat het museum in staat stelt bijzondere aankopen of restauraties te doen.​​​​​​​

 

Subsidies en cultuurfondsen 

Het Bonnefanten ontvangt structurele subsidie van de Provincie Limburg, zo'n 65% van de financiering voor haar rekening neemt. Ook ontvangen we jaarlijks een  bijdrage van het Ministerie van OCW voor onze boven reguliere activiteiten. Maar zonder de steun van fondsen zoals de VriendenLoterij, Fonds21, Mondriaan Fonds, Ammodo, VandenEnde Foundation, de Turing Foundation, VSB Fonds, het Cultuurfonds, Vereniging Rembrandt, Elisabeth Strouven, Bonhomme Tielens, Maastricht, Sittard-Geleen, en Roermond houden we het niveau waarom we nu bekend staan niet vol. Dus sluit aan!

 

Bonnefanten is aangemerkt als erkend goed doel en als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor zijn giften, donaties en nalatenschappen vrijgesteld van schenk- en erfbelasting zodat deze volledig ten goede komen aan onze gezamenlijke kunstcollecties.

 

Met uw bijdrage maken we meer mogelijk!

Geef om cultuur!

Doneer direct